Zorg – Ergotherapie Snel

Is zelfstandig kunnen functioneren voor u belangrijk, maar wordt u beperkt door een aandoening of zijn uw mogelijkheden beperkt, dan bent u bij de ergotherapeut op de juiste plek!

Het “doen” van activiteiten die voor u van belang zijn, staat binnen de ergotherapie centraal.

Ergotherapie is gericht op het mogelijk maken activiteiten (weer) uit te voeren, door deze opnieuw aan te leren of op een aangepaste manier uit te voeren, zodat u weer kunt deelnemen aan het dagelijkse leven. U geeft zelf aan door welke problemen of beperkingen u belemmert wordt, om dagelijkse activiteiten weer zelf uit te kunnen voeren. Samen met u stippelt de ergotherapeut het behandeltraject uit. Kortom therapie op maat!

De ergotherapie wordt vergoed vanuit de basisverzekering, 10 uur per kalenderjaar, mogelijk extra uren vanuit de basisverzekering.

U kunt aan ergotherapie denken bij o.a.;

reuma, vermoeidheid, MS, parkinson, COPD, herseninfarct, kanker.

Ergotherapie grijpt in op de belemmeringen waar u in het dagelijks functioneren tegenaan loopt. Dit kan op geheel uiteenlopende vlakken zijn zoals ontspanning bijv. houtbewerking, breien, lezen. Zelfzorg bijv. knoopjes dichtmaken of brood smeren. Werk bijv. stofzuigen, aardappels schillen of computerwerkzaamheden.

Vanuit de ergotherapie wordt er gekeken naar de mogelijkheden die u wel heeft en hoe u deze zo optimaal mogelijk kan inzetten. Er wordt gekeken waar uw vragen liggen en zo stippel ik samen met u een pad uit o

Voor een optimaal resultaat van de behandeling is het van belang om de behandeling plaats te laten vinden waar u de handelingen uitvoert, dit is vaak thuis of op het werk.

Aan de hand van de aard van de beperking(en) wordt er gekeken of de activiteiten opnieuw, anders of mbv hulpmiddelen getraind kan worden.


OPNIEUW AANLEREN:

Na een herseninfarct opnieuw leren om koffie te zetten


ANDERS AANLEREN:

Bij longproblemen goede dagplanning maken om overbelasting te voorkomen en activiteiten zo leren uitvoeren, zodat het minder inspanning kost.


HULPMIDDELEN:

Bij versleten rug: leren omgaan met een aan- en uittrek hulpmiddel voor steunkousen, zodat de thuiszorg daar niet voor hoeft te komen.


MANTELZORGER:

Advies en uitleg met betrekking tot het begeleiden of ondersteunen van handelingen ten behoeve van bijv. uw partner of familielid

Logopediepraktijk Tuininga

SNEL ERGOTHERAPIE

BEZOEKADRES
Gezondheidscentrum Geuzenwaard
Markt 5
6915 AH  Lobith

TELEFOONNUMMER
06-42149763

E-MAIL
info@snel-ergotherapie.nl

WEBSITE
www.snel-ergotherapie.nl

OPEN
Aanwezig op gezondheidscentrum Lobede Ma. 8.00- 12.30
Behandelingen vinden vaak plaats aan huis.
Alle dagen telefonisch bereikbaar