Zorg – Psycholoog van Poppel

Geestelijke Gezondheidszorg (GGz)

Behalve bij grote instellingen (GGnet), wordt GGz ook beoefend door vrijgevestigde psychologen en psychotherapeuten. Als deze in het BIG register zijn ingeschreven komen deze behandelingen ook voor vergoeding door de basisverzekering in aanmerking. In de gemeente Rijnwaarden kunt u hiervoor bij ondergetekende in Pannerden terecht.

In mijn praktijk worden 2 soorten behandelingen aangeboden

  1. BasisGGZ behandeling: dit betreft een kortdurende behandeling welke kan worden ingezet bij problemen waarvan verwacht wordt dat ze binnen de 12 sessies grotendeels zijn op te lossen.
  2. Specialistische GGZ behandeling (psychotherapie): bij dieperliggende angsten, depressies of persoonlijkheidsproblemen en b.v. forse relatieproblemen.

Psychotherapie kent diverse richtingen, waarvan de bekendste de cognitieve gedragstherapie is, hierbij wordt verhelderd wat iemands aangeleerde interpretatie van de individuele omstandigheden voor een invloed heeft op beleving en gedrag. Ik werk echter ook veel met “Emotiegerichte therapie”; hierbij wordt de (soms weinig bewuste) individuele beleving van een cliënt verhelderd en gestimuleerd om deze te communiceren.                                                    Daarnaast is b.v. schematherapie een manier om helder te krijgen, waarom mensen een overmatigheid hebben ontwikkeld in (b.v.) egocentrisme of juist diensbaarheid; vervolgens kan dit gedurende de behandeling worden overwonnen.

Omdat ik contracten heb met alle verzekeraars, wordt met een verwijzing van de huisarts, de behandeling (behalve ieders eeenmalige eigen aandeel) volledig vergoed.

Zie verder www. vanpoppelpsychotherapie.nl

Gerard van Poppel, kl.psycholoog-psychotherapeut.

Logopediepraktijk Tuininga

VAN POPPEL PSYCHOTHERAPIE

ADRES
Hoogeweg 32
6911 KS Pannerden

TELEFOONNUMMER
0316-370633
06-20010709

E-MAIL
gjmvanpoppel@gmail.com

WEBSITE
www.vanpoppelpsychotherapie.nl

OPEN
Doorgaans Ma t/m Vr vanaf 9.30u; de sluitingstijd wisselt, maar afspraken in de avonduren zijn ook mogelijk.